THRILLER

Ghost

Auteur: Rob Böhm

Bindwijze: Paperback


 €19,95

 verzenkosten Nederland € 1,95Binnen 5 werkdagen in huis (verzendkosten € 1,95)

Reviews

12-07-2021
Een ware pageturner!
Dit boek is met recht een ware pageturner. Het moet zo snel mogelijk gelezen worden. Spannend tot het eind! Het onderwerp is zeer actueel!
Geplaatst door Carla uit Amersfoort , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 9 uit 10

 

04-07-2021
Spionage
Spannend boek vanuit de Prive- detective geschreven. En hoe deze detective samenwerkt met de politie om spionage tegen te gaan. Verrassend boek van deze tijd.

Het speelt zich nu af. Het is een boeiend verhaal
Geplaatst door Anke uit Amersfoort , leeftijd 50-59
Waardeert het boek met een 8 uit 10

GHOST (Thriller)

Inzet is de Drill3 chipmachine van The Netherlands First Processor Industry.

(Een spannend spionageverhaal)

 

Samenvatting:

Rob Böhm (Naarden, 1949) begon met schrijven nadat hij op 65-jarige leeftijd met pensioen ging. Drie kinderboeken verschenen eerder van zijn hand. In dit eerste boek voor volwassenen zoekt hij naar een manier om fictie te verpakken met de actualiteit. In deze thriller gaat het tussen de drie grootmachten, China, Amerika en Rusland. Bij TNFPI (The Netherlands First Processor Industry) in Waalre wil men voor de DRILL3 (chipmachine) een CPU (processor) maken die de snelheid/rekenkracht heeft van driemaal de Y326 microprocessor van RECTO uit 2010. Het probleem hierbij is het afvoeren van de warmte die vrijkomt bij de werking van de processor. Om het probleem op te lossen, wordt een team samengesteld. Zowel China als Amerika zijn geïnteresseerd in de resultaten van het team. Maar als ook de Russen zich roeren in de spionageactiviteiten, ontstaat er een spel waarin er maar één de winnaar kan zijn.

 

Een fragment uit het boek

....

Het lijkt alsof Aleksandr voelt wat Jürgen van plan is. Hij kijkt hem strak aan.

“Niet doen, geen overhaaste reactie. Stap nu maar gewoon in dan komt alles verder in orde”.

Jürgen draalt. Langzaam steekt hij zijn hand uit naar het portier alsof hij hem wil openen. Dan draait hij zich om en begint te rennen. De straat uit en linksaf de bocht om. Aan zijn linkerkant ziet hij een smal pad. Kennelijk een pad dat de achtertuinen met de woningen daar verbindt. Achter zich hoort hij het geluid van rennende voetstappen. Snel duikt hij het donkere pad in. Op de tast loopt hij verder. Zijn hand raakt een deurknop aan van een deur die toegang tot een achtertuin geeft. Hij drukt de knop omlaag en de deur geeft mee. Voorzichtig stapt hij de tuin in. Als hij stilstaat en luistert, hoort hij Aleksandr in het gangpad zachtjes vloeken.

“Waar ben je godverdomme gebleven”.

Als Jürgen een stap verzet flitst er een helder licht aan. Kennelijk is de beweging opgemerkt door de sensor van een buitenlamp aan de gevel van de woning. Tegelijk begint er verderop een hond te blaffen. Aleksandr gooit de deur van de achtertuin open. Daar staat Jürgen ontredderd en volop in het licht.

“Klootzak, straks verpest je alles. Kom nu snel mee”. Ondertussen pakt hij Jürgen bij zijn arm en sleurt hem uit de tuin en sluit de deur. In de woning floept op de eerste etage het licht aan. Een hoofd verschijnt voor het slaapkamerraam en gluurt in de tuin.

“Wat is er aan de hand?” vraagt een vrouwenstem slaperig.

“Oh, niks. Zeker een kat die de sensor activeerde. Ga maar weer slapen”.