JEUGD & JONG VOLWASSENEN

DE GOUDEN ADELAAR

Auteur: Rob Böhm

Bindwijze: Paperback

 € 10,95

verzendkosten Nederland € 2,99 

DE GOUDEN ADELAAR (Avontuur)

Een gouden beeld met een mysterieuze kracht, een bende overvallers en een wetenschapper/journalist. Een boek vol onverwachte wendingen en spannend vanaf begin tot het einde.

Geschikt vanaf 14 jaar.

Review 10-12-2021

De auteur is er in geslaagd om van begin tot het einde de spanning er in te houden. Het is een niet alledaagse plot en dat maakt het verhaal ook interessant. Omdat het ook niet zo,n dikke pil is, leest het lekker vlot weg.

Geplaatst door Elly Korssen uit Denekamp Twente .

Samenvatting


De Gouden Adelaar is een fictief verhaal dat start op het eiland Tongatapu in de Stille Zuidzee. Lang geleden maakte een goudsmid een gouden beeld, ingezet met blauwe diamanten als geschenk voor de koning. Het beeld, dat de koning nooit bereikte, bezit bijzondere krachten die zich op verschillende manieren openbaren. Een sprong naar het heden brengt je naar Amerika, waar een groepje criminelen op gewelddadige wijze een geldtransport overvalt. Als er kort daarop een confrontatie plaatsvindt met een motoragent, wijken de criminelen uit naar Europa. Daar bereidt een groep wetenschappers een expositie voor, waarin artefacten uit het gebied van de Stille Zuidzee worden tentoongesteld. Je begrijpt dat het beeld het pronkstuk van de expositie zal zijn.

Een slecht voorbereide en uitgevoerde inbraak in het museum van de expositie leidt tot ongewilde gevolgen. Een spannend verhaal met onverwachte wendingen.


Klik hier voor Hoofdstuk 3 Frankrijk - Lyon